Erdély, svájci gombászok zemplénben

Kedves Gombásztársak!

Engedjétek meg, hogy az erdélyi gombásztáborról most csak a válogatott fotók linkjét küldjem el, beszámolót később írok. Naponként is feltöltöttem képeket, de az sok, elsősorban a résztvevőknek érdekes. Számotokra egy rövidebb válogatást javaslok megnézni:

Erdélyi válogatás 


 Próbálom rövidre fogni beszámolóimat.

 

Az erdélyi képeket láttátok, az eseményeket ezeken keresztül követhettétek. Ott is nagy volt a nyári szárazság, még a Mohos-lápban sem találtunk számottevő gombát. De nagy területeket bejárva végül sikerült 231 fajt gyűjtenünk. Több ritka fajjal találkoztunk. Szerencsém volt nálunk még nem talált gyökeres kénvirággombát élőhelyén lefotózni.  Kirándultunk Kézdivásárhelyen, átmentünk Moldvába. Hazafelé útba ejtettük a Madarasi Hargitákat, Segesvárt és megmásztuk Torockón a Székely-követ. Az erdélyi gombászokkal tovább erősítettük kapcsolatunkat, barátságunkat. Jövőre Parajdon lesz a gombásztáboruk.

Hazatértünk után pár nappal már érkeztek is a világ másik oldaláról a svájci gombászbarátaink. Bár nem kevés szervezőmunka előzte meg, mégis némi aggodalommal vártuk érkezésüket. Vajon hogyan látják majd szűkebb hazánkat Zemplént, az itteni körülményeket... Bizonyára értitek mire gondoltam. De pillanatokon belül eloszlott minden szorongásom. A már kint is megtapasztalt kedvességgel, közvetlenséggel fordultak felénk. Hihetetlenül nyitottak voltak, őszinte érdeklődéssel néztek, hallgattak mindent. Sikerült elvarázsolni őket, Zemplén szerelmesei lettek. Leghálásabbak mégis azért az igazi magyar vendégszeretetért voltak, amiben részesítettük őket. Mindezért köszönet illeti azokat a tagjainkat, akik éltek a lehetőséggel és részt vettek a közös programokon, terepvezetők, vendéglátók, szervezők voltak. Vendégeink és mi is gazdagabbak lettünk sok szép emlékkel, élménnyel, személyes barátsággal. 

1. és 2. nap képei, 3. és 4. nap képei, 5. és 6. nap képei 

 

 

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: