Svájci gombászbarátaink Zemplénben

5 napon keresztül svájci gombászbarátainkat láttuk vendégül. Már 4. alkalommal találkozunk, ismerkedünk egymás országával. Igyekeztünk most is minél több szépséget, értéket megmutatni Zemplénből. Csak címszavakban: fürödtünk a Miskolc-Tapolcai barlangfürdőben; mivel Komlóskán volt a szállásuk, így természetesen polgármester úr bemutatta településüket, megmásztuk a Sólyomvárat. Boldogkőváralján részesei lehettünk egy lovagi tornának,  falatoztunk a középkori étteremben, majd bevetettük magunkat Mádon a Furmint Fesztivál sokadalmába.

1-3. nap ; 4-5. nap

Vasárnap, hogy elég éhesek legyünk a finom ebédre, gyalog jöttünk át a hegyeken Komlóskáról Bíró Lászlóék darnói házáig, ahol a hazaiak összefogásával remek ebéd készült. Nem is siettünk el, evés-ivással, beszélgetéssel, nótázással töltöttük a délutánt.

Hétfőn a PIM Kazinczy Múzeumában az "Erdőjárók kalauza" kiállítás aratott nagy sikert. Szőlőskén megebédeltünk, majd másfél órás hajókirándulás keretében ismerkedtünk a Bodrog szlovák szakaszával. Este A Borosban borkóstolás keretében búcsúztunk el egymástól. Jó érzés minden találkozás alkalmából megállapítani, a nyelvi nehézség és a távolság ellenére a közös érdeklődés, gondolkodás milyen erős kapocs tud lenni. Jó vendégek voltak. Minden érdekelte őket, nyitottak, hálásak voltak mindenért. Két év múlva mi utazunk hozzájuk, remélem többen kedvet kaptok megismerkedni velük és szép országukkal. 

 

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: