Kérjük támogassa Egyesületünket adója 1%-ának felajánlásával. Zempléni Gombász Egyesület 18446861-1-05

Téli túra a Tengerszemhez

Feltételezhetően a -9 fokos hideg miatt maradtak sokan távol a bodkői gyülekező helytől reggel, amikor kis csoportunkkal nekivágtunk az erdőnek. Szemet gyönyörködtető volt a hófedte táj, amit a szikrázó napsütés valósággal bearanyozott. Láttunk riadt őzeket, gombákat a fákon, vörös csipkebogyót, csillag alakú hópelyheket, baráti társaságot és andalgó párokat. Kirándulásunk szíveinket melengető fénypontja a Hargitából érkezett Sanyi bácsival történt találkozásunk volt, amikor percek alatt sikerült közös ismerősöket találni, élményeket megosztani és példát venni a 83 éves erdélyi "fiatalemberről. Bízunk benne, hogy minél többen eljuthatunk majd a jövőben is szülőföldjére.

Fotók

Életemben először jártam télen ezen a tájon és lenyűgözött a látvány...

Soha nem volt még lehetőségem a sziklák között, jégen állva felfedezni a természet pazarságát, ahol bár az újhelyihez képest kevesebb volt a hó (ezt Mucika fontosnak tartotta megjegyezni ), ez nem vont le semmit az ott látottakból.

Visszafele indulva nagyon jól esett belekortyolni a forró teákba és megízlelni hozzá a Lipécz házaspár által kínált finomságot. Nagy gyermekeink hócsatája pedig hab volt a tortán.

Családias hangulatban, jókat beszélgetve, a világ dolgait kivesézve telt a délelőttünk, aminek köszönhetően felfrissülve, az újabb túránkig feltöltődve térhettünk haza meleg otthonainkba.

Ezek után egyáltalán nem csodálkozunk hát azon, hogy 2011-ben a Megyer-hegyi Tengerszem nyerte el országunk legszebb természeti csodájának járó címet.

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: