Terepgyakorlat, gombagyűjtő túra Újhután

Kedves Gombászok!

Most végre gombászoknak nevezhetjük magunkat, hosszú idő után. Nem akármilyen gombagyűjtő terepgyakorlatban volt részünk, hála és köszönet Molnár Editnek és férjének Rudinak. Edit beszámolóját olvashatjátok: 

Cikk folytatása

Kul-túra Szent Erzsébet szülőhelyére

Levél a régmúltba:

Kedves Erzsébet!

Nem fogod elhinni, hogy mi történt velünk múlt szombaton.

Van egy kis egyesületünk, melynek neve: Zempléni Gombász Egyesület.

Ez a csapat elsősorban az erdőket, mezőket járja és gyűjti az információkat, közös élményeket, sőt, ha a csillagok állása is úgy akarja, a gombákat közelben és távolban egyaránt. 

Cikk folytatása

A Zempléni Gombász Egyesület 15. születésnapi ünnepsége

Az egyesület tagjai, barátai, támogatói, „gombásztestvérei” egy megható és egyben vidám estén vehettek részt. Címszavakban a következőképpen lehetne leírni: találkozások, összegzés, emlékezés, kapcsolaterősítés, játék, finom falatok, jövőbe tekintés, szakmaiság és barátságok. És persze torta és tánc. Mivel így a szavak egymásutánja csak azoknak mond valamit, akik jelen voltak február 22-én a Hunor Hotel szépen terített asztalainál, álljon itt egy kicsit részletesebb beszámoló is.

Cikk folytatása

Libagaliba és gombabemutató Nagytárkányban

Kedves Gombásztársak!

Október 19-én szombaton Nagytárkányban került megrendezésre az idei Márton-napi Libagaliba Fesztivál, melyre hivatalosak voltunk egy kiállítással egybekötött bemutató erejéig. Egyesületünket Bíróné Marika, a férje László és jómagam képviseltük. A rendezvény helyszínére nem sokkal 8 előtt érkeztünk meg és viszonylag gyorsan sikerült felvenni a kapcsolatot a rendezőkkel, akik sajnos csak egy asztalt tudtak biztosítani a számunkra, azt viszont a központi helyen a nagy színpaddal szemben. A hely szűkössége miatt a magunkkal vitt gomba anyag lényegesen több volt, mint elég.

Cikk folytatása

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: