Zempléni Gombász Tábor

Az idén 2. alkalommal szerveztük meg a Zempléni Gombász Tábort gyerekeknek. A gombászpalánták örömmel jöttek, mi izgalommal készültünk, terveztük a programokat, amit végül meg tudtunk valósítani. 

Két előadással Boros Lajos elméletben megalapozta a gombákról és a gyűjtésről szóló ismereteket.  Minden nap volt reggeli torna, túra, kirándulás a közeli erdőkbe, némi gombagyűjtés, gomba szépségverseny, esténként megismerhették az árusítható és védett gombákat. 

Nemezeltek, fontak karkötőt, saját maguk készítették el a legegészségesebb gumicukrot szőlőléből. Felmentünk a Regéci várba, ismerkedtünk Zemplén történelmével. 

Cikk folytatása

XII. Zempléni Gombafesztivál

Sokáig kérdéses volt a XII. Zempléni Gombafesztivál megrendezése. Végül a rendeletek megengedték, a Smaragdvölgyben tárt karokkal vártak, a vendégek igényelték a rendezvényt.  Már "csak" az volt a kérdés, mi képesek vagyunk-e megszervezni. Végül szépen összeállt a csapat. Mindenkinek megvolt a konkrét feladata, amit nagyon korrektül, tisztességgel, odaadással, oldottunk meg. 

Mindezt kik élvezhették? A régi fesztiválozók és bejelentkeztek első "bálozók".Több, mint 100 gombák iránt érdeklődő, 4 évestől 70+-ig, kismamák és kispapák, amatőr és hasgombászok, a magyar mikológia nagyjai, mint Dima Bálint, Albert László, Benedek Lajos, Finy Péter és az új mikológus nemzedék Varga Torda és csapata. 

Cikk folytatása

Terepgyakorlat, gombagyűjtő túra Újhután

Kedves Gombászok!

Most végre gombászoknak nevezhetjük magunkat, hosszú idő után. Nem akármilyen gombagyűjtő terepgyakorlatban volt részünk, hála és köszönet Molnár Editnek és férjének Rudinak. Edit beszámolóját olvashatjátok: 

Cikk folytatása

Kul-túra Szent Erzsébet szülőhelyére

Levél a régmúltba:

Kedves Erzsébet!

Nem fogod elhinni, hogy mi történt velünk múlt szombaton.

Van egy kis egyesületünk, melynek neve: Zempléni Gombász Egyesület.

Ez a csapat elsősorban az erdőket, mezőket járja és gyűjti az információkat, közös élményeket, sőt, ha a csillagok állása is úgy akarja, a gombákat közelben és távolban egyaránt. 

Cikk folytatása

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: