Kérjük támogassa Egyesületünket adója 1%-ának felajánlásával. Zempléni Gombász Egyesület 18446861-1-05

Tanfolyam terepgyakorlatai, előadások, kirándulás Komlóskán

Sajnos már a vége felé közeledik a tanfolyam, nagy szomorúságunkra ez volt az utolsó előtti alkalom, mely a rally miatt kivételesen Komlóska környékén zajlott. Sajnos gombában nem bővelkedett a hétvége, de az erdő szépsége és a nagyszerű idő mindenkit kárpótolt az üres kosarakért. Biztosan azért nem volt gomba sehol, hogy ne kelljen lefelé néznünk és hogy láthassuk az ősz elbűvölő színeit. 

Cikk folytatása

Gombák Zemplénből – gombakiállítás gombák nélkül…

A járvány miatt egy év kihagyással, 2021. október 18-19-én rendeztük az idei gombakiállítást. Helyszíne a PIM – Kazinczy Ferenc Múzeum volt. Félelmeink beigazolódtak: a száraz időjárás nem kedvezett a gombáknak sem. És bár Judit buzdítására minden gombának kinéző dolog kosárba került, valamint a korábbi évek taplóit is odacsempésztük az asztalokra, sőt mikroszkopikus gombákat is összehordtunk a gombapenészes kenyértől a gombapenészes sajtig, így sem lett több 50 gombafajnál!

Cikk folytatása

Kiállítás a Magyar Természetvédők Szövetsége Tagszervezeti találkozóján

Természeti és Kulturális Örökségvédelmi Napokat és a Magyar Természetvédők Szövetsége Tagszervezeti találkozóját tartották 2021. október 01-03 között Bodrogolasziban, melyen a Zempléni Gombász Egyesület is képviseltette magát a hajdúböszörményi Zöld Kör meghívásának köszönhetően. Pénteken a program hivatalos megnyitóját követően Géczi István, az Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület elnöke Zemplén épített és természeti értékeit mutatta be a résztvevőknek. Szombaton pedig gombakiállítással és könyvbemutatóval színesítettük a programsorozatot.

Cikk folytatása

Közös terepgyakorlatok, előadások, kirándulás a debreceni tanfolyamos hallgatókkal, falunap Háromhután

A szeptember végi tanfolyamunk alkalmait együtt bonyolítottuk le a debreceni tanfolyamos csapattal. A közös nevező Molnár Edit, aki mindkét helyen tanít. Jó ötletnek bizonyult, hamar összeszokott a két társaság, köszönhető ez a másik közös nevezőnek, a gombák iránti érdeklődésnek. 

Cikk folytatása

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: