Gombászmajális

Remekül sikerült a közös gombászmajális a debreceni, miskolci gombászokkal. 

Íme a Hörcsik Diána, miskolci gombásztárs élménybeszámolója:

"Vasárnap folytatódott az a kezdeményezés, melynek célja a három környékbeli egyesület, a Zempléni Gombász Egyesület, a Csapókerti Gombász Klub és a Miskolci Gombász Egyesület összefogása.

Ennek keretében most a ZGE meghívásának tehettünk eleget. A gombász majálison nagyjából 50 fő vett részt. A reggeli találkozó a sárospataki kertészet parkolójában volt. Miskolcról 8-an tettük tiszteletünket. A kijelölt időpont, 9 óra előtt minden résztvevő megérkezett, így egy kis kötetlen beszélgetésre is volt idő a kirándulás előtt. Útnak indultunk, konvojban haladva Vajdácskáig mentünk. A település végén leparkoltuk autóinkat, majd Hegyessy Gábor vezetésével bevetettük magunkat a Long-erdő és a benne szunnyadó szúnyogok rengetegébe. A nagyjából 5,5 kilométeres túrán csupán néhány gombafajt találtunk, azonban szép virágokban, hatalmas fákban és néhány állatban is gyönyörködhettünk. A fotókat gyorsan el kellett készíteni, aki sokat pepecselt, annak vérét több tucat szúnyog próbálta megcsapolni.  A túra végén visszatértünk Sárospatakra, a Berekbe. Itt már finom falatokkal várták a kiéhezett, megszomjazott és vére vesztett csapatot az ügyes ZGE-tagok, sült virslit és szalonnát, valamint mennyei süteményeket fogyaszthattunk. Aki nem vezetett, többféle pálinkát és bort is megkóstolhatott a piknik alatt. Elérkezett a jó hangulatú beszélgetések és az ismerkedés ideje.Ahogy telt az idő, lassan fogyni kezdett a társaság, a résztvevők hazafelé vették az irányt. Mindezt teli hassal, élményekkel és új ismeretségekkel gazdagodva tehettük meg. Köszönjük a Zempléni Gombász Egyesületnek a meghívást és a vendéglátást!"

A sikeren felbuzdulva folytatni fogjuk a "szomszédolást". Én is köszönöm a ZGE tagoknak az előkészítő munkákat, a részvételt, a szíves vendéglátást, jó csapatmunka volt! 

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: