Beszámoló: Buszos kirándulás

Kascsák Istvánné Klárika beszámolója a buszos kirándulásunkról:

"Vasárnap június  24-én indult egyesületünk az évi szokásos kirándulásra. Azt terveztük, a közelben levő történelmi és természeti szépségeket látogatjuk meg az idén. Az Edelényi Kastélypark volt az első úti cél.Szépen felújított mind a kastély mind a park. A tárlatvezetőtől és a 3-D-s filmvetítés során sok érdekességet tudtunk meg a valaha ott lakókról a kastély tulajdonosairól. Így pl. Ludmilla grófné kívánsága szerint készültek a freskók Lieb Ferenc abaúji festő keze nyomán.Ennek is és egyedi épület kialakításának köszönheti egyedülálló hírnevét ez a barokk kastély. 

Innen Diósgyőr várába utaztunk, ahol középkori harci bajvívást elevenítettek fel talpig páncélban egy hagyomány őrző vívó iskola tagjai. Igazán látványos volt. 

Középkori jelmezben fogadott bennünket a tárlatvezetőnk egy fiatal ember, aki beszéd stílusával, egyéni lebilincselő modorával és természetesen tudásával  elvarázsolt bennünket, miközben sétáltunk helységről helységre. A középkori vár Nagy Lajos király idején élte fénykorát, lovagterme Európában a legnagyobb volt . Később királynék nyaralóhelye lett. Lassan elnyeri eredeti állapotát a felújítások során. Így is gyönyörű látványosság a Bükk ölelésében.

Lillafüreden szabadprogrammal folytatódott a nap. A csodálatos Palota Szálló  és annak szépséges környezete a vízeséssel,  ami most bővizűbb az esőzések miatt méltó lezárása volt a napnak.

Jó kiránduló időben  szép napunk volt. Együtt voltunk, beszélgettünk, jó fotók készültek .

A tagság nevében köszönet a szervezésért!

A jövőre nézve beigazolódni látszik hogy a vezetőség ajánlására  a tagság egyetértésével  egy nap alatt is felfedezhetjük a közeli látványosságokat. Van még ilyen számos a megyében.Reméljük meg is tudjuk ezt valósítani.

 

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: