Szeretettel ajánljuk a Zempléni Gombász Egyesület mese-és ismeretterjesztő könyvét gombászpalántáknak, gyerekeknek, unokáknak. Gyerekek írták a 31 mesét, rajzolták a 95 illusztrációt. A kicsiknek színezőket mellékeltünk, a nagyobbaknak 15 gombafaj leírását és sok-sok tudásmorzsát hintettünk el a könyvben. 

Gombafesztivál után

Kedves Gombásztársak!

Újra egy sikeres Gombafesztivált tudhatunk magunk mögött. 

Talán a leggombaszegényebb de legjobb hangulatú fesztivál volt az idei. A meleg miatt át kellett gondolnunk a túrákat, kirándulásokat, de ez jól sikerült, mindenki megtalálta a maga igényének megfelelő programokat. Igazán változatos volt a kínálat: kul-túra a Magyar kálvárián, kaland-túra az átcsúszópályán,  kisvonatozás Kőkapura, mezőségi néptánc, vetítettképes előadások Erdély madarairól, a 2019. év gombája jelöltjeiről, visszaemlékezések az erdélyiekkel rendezett közös programjainkra és a  Gombafesztiválokra, ünneplés tortával, pezsgővel, gombakiállítás, gombaszépségverseny, holdfogyatkozás...

Hálásak köszönettel tartozunk a háttérben munkálkodóknak akik a képeket, plakátokat kirakták, regisztrálták a vendégeket, túrákat vezettek, előadást tartottak, gombát gyűjtöttek és határoztak, biztosították a hangosítást, lebonyolították a gombaszépségversenyt, megrendelték, vásárolták a tortát és a sütnivalókat... A nagy közös munka eredményét több, mint 130 vendég élvezhette. 

Az általam készített fotókat ide töltöttem fel:

Barényi Péter gombafotói.

A szárazság ellenére 132 faj szerepel a fajlistán.

 

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: