Kérjük támogassa Egyesületünket adója 1%-ának felajánlásával. Zempléni Gombász Egyesület 18446861-1-05

Terepgyakorlat, gombagyűjtő túra Újhután

Kedves Gombászok!

Most végre gombászoknak nevezhetjük magunkat, hosszú idő után. Nem akármilyen gombagyűjtő terepgyakorlatban volt részünk, hála és köszönet Molnár Editnek és férjének Rudinak. Edit beszámolóját olvashatjátok: 

"2020. június 27-én, szombaton végre lehetőség adódott a korlátozások megszűnését követően, hogy gombásztársainkkal közösen is nekivágjunk az erdőknek.

Kora délelőtt 25 fős csapatunk apraja (legapróbb tagja az 1 éves Villő baba) és nagyja is megérkezett Újhutára. Mindenki lelkesen és örömmel üdvözölte egymást, hiszen ez volt az idei első közös gombagyűjtő kirándulás. Az eső egész éjjel esett, rendkívül fülled volt a levegő, de ez a gombászoknak ez meg se kottyan. Reménykedve indultunk el egy változatos összetételű erdőbe a nagy fogások reményében. Itt láthattuk a levágott vargányatönkökből, hogy jópáran jártak már előttünk, de szerencsére, azért nekünk is sikerült találni egy kis kosárbavalót; galambgombák, vargánya, tinóruk voltak leginkább a terítéken. Megcsodálhattuk a rengeteg galócát, főként a szürkét és a pirulót. Belebotlottunk ritkaságokba is, mint például a fészekgombácska vagy a zápszömörcsög.

A gyűjtött fajok átnézése, megbeszélése is megtörtént egy forrás melletti pihenőben, majd a csoport egy részétől elbúcsúztunk és a többiekkel újra nekivágtunk egy kicsit kalandosabbra sikerült második körnek. Láthattuk a védett császárgalóca két gyönyörű példányát is. A kosarak is szépen megteltek a kirándulás végére. A természet igazán bőkezűen bánt velünk. Ami igazán lényeges, hogy élményekben gazdagodtunk, amit senki sem vehet el tőlünk."

 

 

A sikeren felbuzdulva kb. 3 hét múlva újra találkozunk...

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: