Kérjük támogassa Egyesületünket adója 1%-ának felajánlásával. Zempléni Gombász Egyesület 18446861-1-05

Közös terepgyakorlatok, előadások, kirándulás a debreceni tanfolyamos hallgatókkal, falunap Háromhután

A szeptember végi tanfolyamunk alkalmait együtt bonyolítottuk le a debreceni tanfolyamos csapattal. A közös nevező Molnár Edit, aki mindkét helyen tanít. Jó ötletnek bizonyult, hamar összeszokott a két társaság, köszönhető ez a másik közös nevezőnek, a gombák iránti érdeklődésnek. 

A szombati nap ráadásul beágyazódott a háromhutai falunapba. Először aggódtunk, mivel helyszínben is átfedés volt. Amint kiderült, mindez csak előnyére vált mind a gombászoknak, mind a falunak. Kölcsönösen jól jártunk egymással. Mi a gyűjtött fajokból egyébként is készítünk terítéket, amit most a falu népe is tanulmányozhatott. A hangulat felpörgetése érdekébe szintén sokat tett a jókedvű társaságunk. Mi pedig annyi kóstolót kaptunk, hogy én még másnap sem voltam éhes. De belekóstolhattunk egy nem szokványos napba is. Egy falunap, ahol a közös sütés - főzés, evés - ivás a jóízű beszélgetések mellett, együtt táncolás, Mihály napi tűzgyújtás a program, idegen sztárocskák, celebek nélkül. Mennyei étkek tudói, őrzői a hutai emberek. És még gombás puliszkát is készítenek.

Tény, megerősödött a gombászok és a falu közötti jó kapcsolat, nagyon jól éreztük magunkat.

Vasárnap a két helyszínen zajló terepgyakorlaton bár szegényesnek látszott a felhozatal, de mégis sikerült pár új fajjal bővíteni a fajlistát.

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: