Kérjük támogassa Egyesületünket adója 1%-ának felajánlásával. Zempléni Gombász Egyesület 18446861-1-05

Tanfolyam terepgyakorlatai, előadások, kirándulás Komlóskán

Sajnos már a vége felé közeledik a tanfolyam, nagy szomorúságunkra ez volt az utolsó előtti alkalom, mely a rally miatt kivételesen Komlóska környékén zajlott. Sajnos gombában nem bővelkedett a hétvége, de az erdő szépsége és a nagyszerű idő mindenkit kárpótolt az üres kosarakért. Biztosan azért nem volt gomba sehol, hogy ne kelljen lefelé néznünk és hogy láthassuk az ősz elbűvölő színeit. 

Szombaton a Ruszin Parkból indulva tettünk egy kört a falu felett, ahol csapadékosabb őszökön változatos gombavilágra találtunk volna - ebből most csak néhány fán élő gomba mutatta magát. A szemfüles külön úton járók jutalma egy-egy szürke tölcsérgomba és lila pereszke volt.

Másnap a gyapjas és ráncos tintagombák, akik olvasták a tematikát, már a parkolóban vártak minket, igaz kicsit fagyos állapotban. Ezzel gyakorlatilag le is tudtuk a gombagyűjtést, aztán tettünk egy szép, beszélgetős sétát a várromhoz. A kicsit kaptató út végén gyönyörű kilátás várt minket.  Ismét sokat tanultunk, szó volt a legkülönfélébb gombamérgezésekről, megtanultuk, hogy melyik gombát nem szabad alkohollal leöblítenünk, láttuk a kénvirággombák alaki sokféleségét, már tudjuk, hogy mi a számottevő különbség az ízletes tőkegomba és a fenyves sisakgomba között és megismertük a pókhálósgombák legszebb képviselőit. Ismét nagy öröm volt együtt gombázni, köszönjük a napfényes hétvégét!

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: