A kiközösített hős

Egyszer volt egy gombafalu, ahol minden gomba boldog volt. Egy este az erdőben sétált egy gomba és egy meteor zuhant le.

A gomba kíváncsi lett, és elindult megnézni. Meg is érintette, de semmi nem történt. Ezután haza ment és elaludt. Másnap reggelre a kis gombából óriás gomba lett, még az ágy is leszakadt alatta. Muszáj volt mennie dolgozni. A főnökét úgy hívták, hogy mérges, mert mindig mérges volt. A gombának az volt a dolga, hogy ruhát varrjon, de a tű túl kicsi volt, a gomba nem tudott vele varrni, ezért a főnöke kirúgta. Szegény minden munkát megpróbált, de elküldték mindenhonnan. Bánatában elment az erdő közepére, ott ült napokat, heteket, míg egyszer egy csiga ment előtte. Akkor a gomba így szólt:

Szia Csigusz! 

Ekkor a csiga rámosolygott, és olyan gyorsan elszaladt, hogy tűz maradt a helyén. Tudni illik, hogy  az erdőben nem csak gombák laktak, hanem egy óriás is. Az óriás megéhezett, gondolta lement a faluba és eszik valamit. A gombák nagyon megijedtek az óriástól: nyilakkal és ágyúkkal támadták, de nem sikerült legyőzniük az őt. Végül meghallotta a gomba, oda szaladt és harcolt az óriással. Nagyon erős volt az óriás. A gomba a felkavart portól tüsszentett egyet, és az óriás hirtelen meghalt. Mint később kiderült, az óriás halálát az okozta, hogy a gomba mérges gomba volt. A gombák hőstette után királlyá választották, és amikor fel akarták emelni, de nem bírták. Boldogságukban táncra perdültek. 

Ha az óriás még ma is élne, az én mesém is tovább tartott volna. 

 

Nyomtatás E-mail