Hollóházai kirándulás

Egy remek kirándulás lehetőségét továbbítom számotokra Szatmári Évikétől.


 " Kedves Gombásztársak!

2014. július 19-én szombaton szeretettel várlak benneteket egy Hollóháza környéki kirándulásra, közös gombászásra. Gyülekező Sátoraljaújhelyben a körforgalom mellett a Praktiker parkolójában 9 óráig. Innen autókkal kell kijönnötök Hollóházára, itt várlak benneteket a katolikus templom melletti buszfordulóban, fél 10-kor. A faluból gyalog haladunk tovább, jórészt turistaúton a Bika-rét, Hálisten-tető, Cserepes, Pányoki-kút érintésével és a futballpályára fogunk viszzaérkezni, ahol közös szalonnasütéssel zárjuk a kirándulást. A terep jól járható, átlagosan nehéz, bár valószínűleg rá fogunk ismerni, honnan kapta a nevét a Hálisten-tető. Az útvonal hossza kitérők nélkül kb. 6-7 km. Jó gombászterep, a kiadós eső remélhetőleg előhozza addigra a rókagombát, vargányát. A szalonnasütéshez hozzávalókról mindenki egyénileg gondoskodjon, nyársat tudunk vágni az erdőszélen.

Ha van rá érdeklődés, megtekinthetjük a Porcelánmúzeumot, bár a belépő ára elég magas (felnőtt: 800 Ft, diák, nyugdíjas: 400 Ft). Van lehetőség porcelánfestésre is (kisebb tányérok, csészék, tálkák egyedi, saját kezű díszítésére), amit később a porcelángyárban kiégetnek és pár hét után lehet hozzájutni. A festéshez olvasószemüveget hozzatok! A porcelán mintaboltban, ill. a leárazott termékeket árusító kis porcelánboltban is lehet vásárolni, ha idejében végzünk. Rossz idő esetén szalonnasütés helyett a porcelán-projekt lép életbe.

Ha kérdésetek van a kirándulással kapcsolatban, telefonon keressetek (06-30-401-56-45), most pár napig nem leszek internetközelben.

Üdvözlettel: Szatmári Éva "

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: