MIGE szakmai napok

Bizonyára nem kell mondanom, milyen régi kapcsolat fűz össze bennünket a miskolci gombászokkal. Ennek a kapcsolatnak a megerősítését szolgálta a júl. 5-6-i szakmai napjaikon való részvételünk. 

Egy kisbusszal érkezett a 17 fős csapatunk. Gyors regisztrálás után ismertették az öt túraútvonalat és ki-ki kedve szerint választhatott rövidebb-hosszabb, könnyebb-nehezebb utat. Bár nedves volt az erdő, de ennivaló mennyiséget nem tudtunk gyűjteni. Viszont fajlistába és a gombaszépségversenyre bőven volt anyag. Este Dr. Rimóczi Imre professzor úr pöfeteggombákról szóló előadást hallgattuk meg a, valamint Fődi Attila beszélt a gyógygombákról. Vele a mi gombafesztiválunkon is fogunk találkozni.

Vasárnapra egy 15 fős társaság maradt a táborban, akikkel még Bánkút környékén kirándultunk. Haza felé a Garadna-völgyben a pisztrángtelepen megebédeltünk. 

A miskolci gombásztársak egy nagyon szép környezeteben remek alkalmat  teremtettek az ország több részéről összesereglett gombászok találkozásához. Köszönet érte. Legközelebb rajtunk a sor.

 

a galéria a képre kattintva nyílik...


 

Ne felejtsétek el, jelentkezettek be a Gombafesztiválunkra! (tudnivalók)

 

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: