Alapfokú gombaismerői tanfolyam indul

 - nem csak zemplénieknek - a Zempléni Gombász Egyesület és a Forster Központ közös szervezésében

105 gombafaj ismertetése színes képekkel, elméleti előadásokkal, terepgyakorlatokkal

A tananyagba tartozik még a gombagyűjtés szakmai és törvényi szabályai, kereskedelmi alapismeretek, mérgezéstan, tartósítás, gombatermesztés és a védett gombák megismerése.

Előadások: 15 alkalommal, összesen 30 óra.  

Ismertetjük a gombák alapvető élettani és morfológiai jellemzőit, az egyes nemzetségek és a konkrét fajok felismeréséhez szükséges jellemzőket, a gombamérgezési ismereteket, a gombagyűjtés szakmai és törvényi szabályozását, a gombatermesztés alapjait. 

Terepgyakorlatok: 8 alkalommal munkaszüneti napokon időjárástól függően. 

Áprilisban elkezdjük a gombagyűjtő túrákat, amelyet minden alkalommal gombaszakellenőr vezet és a talált gombák közös meghatározásával zárul. A terepgyakorlatok Zemplénben és a közvetlen környékén lesznek.

Az időpontokat közösen egyeztetjük, lesznek alkalmak, amikor a foglalkozásokat tömbösítjük, tehát az ország más részéről is jöhetnek érdeklődők. Gombafesztiválunk ideje alatt, július 23-26 között minden nap lesz terepgyakorlat és egy (vagy kettő) este előadás. Ott lesznek az országból a legjobb szakemberek, tőlük is sokat lehet tanulni, tehát az egy intenzív 4 napos tanulás lesz.

A tanfolyam várhatóan 2015. október végéig tart.

Kedvezményes szállás-lehetőség: A tanfolyam minden résztvevője és vele együtt utazó családja az előadások és terepgyakorlatok idején 15%-os kedvezménnyel vehetik igénybe a Füzérradványi Károlyi-kastély parkjában működő Apartmanokat ill. 50% kedvezménnyel léphetnek be a Kastélymúzeumba. (Az ajánlat a szabad szállások erejéig érvényes!) A kedvezménnyel élni kívánók keressék telefonon Rédai Zsoltné szállásügyintézőt! Minden további részletet megtalál itt.

Jelentkezés és további információ:  2015. március 15-ig  a  06/20-245-8426-os telefonszámon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen, vagy a jobb oldali menü, "Jelentkezés az alapfokú tanfolyamra" kitöltésével.

Első foglalkozás: 2015. március 20.

Helyszín: Füzérradványi Kastély, 3993 Füzérradvány, Kossuth utca 4.

Tanfolyam díja: 15 fő esetén 19.000,-Ft, amennyiben több fő jelentkezik, ez az összeg jelentősen csökkenhet. 

A részvételi díjat az első foglalkozáson, egy összegben kell befizetni, kivételes esetben két részletben május végéig.

A kurzus résztvevői látogatási igazolást kapnak.

Fakultatív vizsgalehetőség, sikeres vizsga esetén a tanfolyam elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki. Vizsga: 2015. novemberében, amelyet ismétlő, gyakorló foglalkozások előznek meg. 

 

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: