Kérjük támogassa Egyesületünket adója 1%-ával! Zempléni Gombász Egyesület : 18446861-1-05

Kérjük, támogassa adója 1%-ának felajánlásával közhasznú munkánkat!

Írta: Kőszeginé Tóth Judit.

Adószámunk: 18446861-1-05 Zempléni Gombász Egyesület

Rövid összefoglaló a Zempléni Gombász Egyesület 2016. évi közhasznúsági jelentéséből.

28 ismeretterjesztő túrát vezettünk. 1300 db ismeretterjesztő szórólapot osztottunk ki, 6 felnőtteknek szóló előadást tartottunk, 250 db gyilkos galócáról szóló plakátot nyomtattunk, osztottunk szét iskolákban, közintézményekben. Gombabemutatót szerveztünk Erdőbényén a Kádár Napon. Gombafotó kiállítás Sárospatakon a II: Rákóczi Ferenc Általános Iskolában és Mátrafüreden az Erdészeti Szakiskolában. Sárospatakon. A Művelődés Háza és Könyvtárában rendeztük meg két napos gomba- és fotókiállítást: előadásokkal, "Gomboszi” című mesekönyv bemutatóval vártuk az 1500 látogatót. A gombás meseíró pályázatot a Zrínyi Ilona könyvtárral együtt hirdettük meg. Az ország 34 településéről, 26 iskolából 54 alsó tagozatos, 38 felsős diák szállt versenybe. A Zemplén TV-ben a „Gombázzunk együtt” című műsorunkban minden hónap 2. csütörtökén vetítették az ismeretterjesztő kisfilmjeinket, beszámoltunk rendezvényeinkről. Részt vettünk gombásztáborban Kárászon, Sztánán, Hollóstetőn. A VIII. Zempléni Gombafesztiválunkon ország összes gombászegyesülete képviselte magát 180 amatőr és profi gombásszal. 5 napig láttunk vendégül svájci gombászbarátainkat.

Tovább folytattuk a Zemplén gombavilágának feltérképezését, dokumentálását. 430 fajt mutattunk be a kiállításokon, gombabemutatókon, közöttük 23, eddig Zemplénben még nem dokumentált fajt. Működésünk óta dokumentált fajok száma 883 faj. Gombagyűjtéssel, fajhatározással segítettük a Szegedi Tudomány Egyetem Farmakognóziai Intézet kutatását. 1 tagunk a Szegedi Tudományegyetem Biológia Doktori Iskola hallgatójaként a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában a Gomba Genomika és Evolúciós Csoportban végez kutatást: a komplex többsejtűség evolúciójával és a Coprinopsis cinerea modell organizmus molekuláris biológiai és szövettani vizsgálatával foglalkozik. Emellett gomba filogenetikával valamint földalatti gombák öko-fiziológiáját is kutatja. Publikációja többek között: http://dx.doi.org/10.1101/073650. Előadásokat tartott konferenciákon: a Magyar Mikrobiológiai Társaságban és Párizsban: 13th European Conference on Fungal Genetics.

Minden tevékenység eszköz a természet- és környezetvédelemről szóló ismeretek átadásának.

Beszámolunk eseményeinkről, ismeretterjesztő tevékenységünkről a Zemplén Televízió „Gombázzunk együtt” című műsorunkban a Zempléni Piacban, az Európa Rádióban, Facebook oldalunkon, a YouTube csatornánkon, weboldalunkon.

Kérjük, támogassa adója 1%-ának felajánlásával közhasznú munkánkat.

Köszönjük.

 

 

Egyéb dokumentumok

Küldjön levelet

Itt küldhet üzenetet nekünk:
UA-50943254-1