Kérjük támogassa Egyesületünket adója 1%-ával! Zempléni Gombász Egyesület : 18446861-1-05

Évértékelő ünnepség 2017.02.25.

Írta: Kőszeginé Tóth Judit.

Kascsák Istvánné Klárika "kis összefoglalója" az ünnepi vacsoránkról: Február 25-én este gyűltünk össze hagyományainknak megfelelően a Csillagfény Étteremben a soron következő 12. ünnepi vacsorára. Már a gyülekezés idején jó volt látni az arcokon a viszontlátás örömét, hogy pár órát együtt lehetünk, beszélgethetünk kötetlenül, amit összekötünk egy kis kulináris élvezettel is.  

Elnökünk Kőszeginé Tóth Judit köszöntése után azokra a gombász társainkra emlékeztünk akik már nincsenek közöttünk, gyertyagyújtással és az emlékezés csendjével. Simai András tagtársunknak köszönjük a magyar nép ízes nyelvén íródott pohárköszöntőjét! Ezután koccintottunk az előttünk álló év sikerére kívánva egymásnak egészséget, erőt és sok gombát az eljövőben. 

 

A gazdag vacsora után húsz percben összefoglalva, zenei aláfestéssel a Sasi Gábor által készített éves események összefoglalását nézhettük képekben újra. Visszatekintve sok sok értékes, érdekes, közösségformáló történései voltak az elmúlt évnek .Erdőjáró túrák, kiállítások, ismeret átadó előadások,vendégjárások a testvér gombász egyesületekkel. A legnagyobb kihívás még is a fiatalok érdeklődésének felkeltése volt, egy gomba témában kiírt meseíró pályázat . Az eredmény meglepő lett, országos méretűvé nőtt. További terve az egyesületnek ebben a témában az érdeklődés ébren tartása a fiatalok kreativitásában bízva. Sok szakmai feladat vár ránk. Ehhez kívánt elnökünk sok erőt, kitartást sikert is! Ezek után érkezett meg a születésnapi torta, majd a " kis gombászok " odaadó segítségével kisorsoltuk a tombola nyeremény tárgyait. A talpalávalót egy fiatal csapat szolgáltatta egész este köszönet érte! 

Az est nagy beszélgetésekkel, kis csoportokban kínálgatással, tánccal folytatódott kinek-kinek kedve szerint. Mivel gombászok ünnepeltek már szóba került a kucsmagomba gyűjtésének ideje ami egyre aktuálisabb a tavasz érkezésével. 

Jó volt együtt lenni most is!

Egyéb dokumentumok

Küldjön levelet

Itt küldhet üzenetet nekünk:
UA-50943254-1