Kovácsvágáson kirándultunk

Láttátok már a kovácsvágási új, János-hegyi kilátót? Ha nem, akkor ajánlom figyelmetekbe. Számunkra nagy élmény volt a szombati kirándulás alkalmából feltúrázni a nem is tudom hány száz fokos lépcsőn a hegy tetejére. De a gyönyörű kilátás megérte a fáradságot.

De visszatérve a nap elejére. Az előző időszak esőzései után egy kis reménnyel vittük a kosarakat. Jó gombászhelyeket találtunk, viszont a gombáknak még kevés volt a csapadék. De azért fotóztunk tüskés őzlábgombát, taplókat, a vendég miskolci barátaink jó szaglásuk segítségével tudtak csiperkét és nyári laskát is gyűjteni. 

Még ebéd előtt érdeklődve néztük meg a falu tájházát, ahol sokan ráismertünk gyermekkorunk használati tárgyaira. 

Mindezek után megkerestük a pincesort. Nagy meglepetésünkre egy 40 fő befogadására alkalmas fedett helyen várt bennünket a terített asztal. Házigazdáink, Kassai-Balla Kriszta családja gondoskodott arról, hogy finom gulyásleves kerüljön a tányérokba. Beszélgetéssel, evés-ivással töltöttük a délutánt. 

Köszönjük Krisztáéknak a remek ötletet, a szervezőmunkát. Jó házigazdaként biztosították, hogy egy meghitt, tartalmas, szép napot tölthettünk együtt. 

 

 

Cimkék: : Zempléni Gombász Egyesület, Kovácsvágás, gombázás

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: