Kérjük támogassa Egyesületünket adója 1%-ának felajánlásával. Zempléni Gombász Egyesület 18446861-1-05

Kiállítás a Magyar Természetvédők Szövetsége Tagszervezeti találkozóján

Természeti és Kulturális Örökségvédelmi Napokat és a Magyar Természetvédők Szövetsége Tagszervezeti találkozóját tartották 2021. október 01-03 között Bodrogolasziban, melyen a Zempléni Gombász Egyesület is képviseltette magát a hajdúböszörményi Zöld Kör meghívásának köszönhetően. Pénteken a program hivatalos megnyitóját követően Géczi István, az Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület elnöke Zemplén épített és természeti értékeit mutatta be a résztvevőknek. Szombaton pedig gombakiállítással és könyvbemutatóval színesítettük a programsorozatot.

Sajnos a szárazság miatt nagyon kevés gombával találkozhattunk, de a debreceni gombász barátoknak, a háromhutai alapfokú gombaismereti tanfolyam néhány lelkes és segítőkész gombászpalántájának, Biri Imrének és Szemanné Lendvai Zsókának, elnök asszonyunknak, Kőszeginé Tóth Juditnak, illetve kislányomnak, Bogicának köszönhetően több, mint 80 gombafajt láthattak, figyelhettek, szaglászhattak meg az érdeklődők. Gombák Zemplénből... c. könyvet is megismerhették, átlapozhatták és megvásárolhatták a résztvevők. A polgármester úr és a Nyughatatlan zenekar sem térhetett haza e kiadvány nélkül.

Másnap délelőtt gyalogtúrára indultunk és Szarka-kút környékén kerestünk gombákat, sajnos nem sok eredménnyel. Kiss Józsefnek köszönhetően az erdei vadak nyomába eredtünk, ezeket tanulmányoztuk, fotóztuk. Ha gombák ezúttal nem, de vadak szép számmal előfordultak a területen. Jó volt ilyen sok természetszerető és -tisztelő ember között lenni.

Küldjön levelet nekünk

Itt küldhet üzenetet nekünk: