Az iszonyú szárazság ellenére minden bejelentkezett vendég bizalmat szavazott a rendezvényükre. Igyekeztünk változatos, érdekes és hasznos előadásokat, játékokat, túrákat tervezni, szervezni, finom ételeket tálalni, ezzel meghálálni a kitartásukat, a toleranciájukat, a segítséget... a pálinkákat, likőröket, borokat, rágcsálni valókat... és nem utolsó sorban a jókedvüket.
Visszatekintés, mi minden zajlott:
- Benedek Lajos: Az „Év Gombája 2023” jelöltjeinek bemutatása
- Molnár Edit : Rajtad élősködöm c. előadása
- Kul-túra Sárospatakon a Várnegyedben. Szatmári Éva megint remekelt a feladatokkal.
- Helyi termékek bemutatója és vására: a Tepliczky Méhészet méz- és sajtkülönlegességei, a Rita Timkóék, Leskó Gáborné, Bíró Lászlóné termékei.
- Dima Bálint: Új gombák a Zempléni-hegységből. Ezt kiemelte fontosnak tartom, hisz a Zemplénben talált, Zemplénben, országban és a tudomány számára első találatokból "csemegézett" Bálint.
- Borkóstolás: A Bodnár Pincészet és Borház finom borai kerültek a poharakba
- Szűcs Béla : Három év gombái a Bükk kapujából címmel tartott előadást.
- Dr Csomai Zita: Gyógyító gombák hatásai és alkalmazásuk c. előadásában nagyon sok hasznos információ kaptunk betegségek megelőzéséről, súlyos betegségek kiegészítő terápiáiról...
- Túrák a Tengerszemhez, a Fekete-hegyi kilátóhoz, a Kerek-kőhöz, az Amadé várhoz. Fülőke bácsinak és a serénykedő szakácsoknak köszönhető finom vaddisznó pörköltet ehettünk az utolsó est zárásaként.
Kiállítások:
- Ceruza, ecset és micélium - alkotások gombász szemmel
- Horváthné Ottlecz Judit, Radnóti Ágnes és Pálfi Krisztina alkotásai igazán beleillettek a környezetbe
- Gombák földjén: a debreceni Természettár kiállítása.